En bok från Gidlunds förlag

Teater Albatross. Föreställningar, resor, konst och visioner.  Red.: Nadia Scapoli.

En ovanlig bok om en orädd teater.

Är du intresserad av teater, när teater innebär att göra det omöjliga? Svenska Teater Albatross har kämpat mot utfiskning i Kamerun, spelat för överlevande i koncentrationsläger i Polen, haft succé i Woodstock, varit en del av Kongos 50-årsfirande som självständig stat och kämpat mot en titangruva i Sydafrika.

Teatern har också framgångsrikt byggt upp ett center, Tokalynga Teaterakademi, i Hallands inland, fyra mil från Falkenberg. Och turnerat runt i Sverige och Norden sedan 1984. Föreställningarna växer motsägelsefullt fram under årslånga processer och spelas under lång tid. Teatern har två stora salar för arbete, tjugo sovrum och en permanent konstutställning men rör sig också över världens scener genom gatuteater, festivaler och klassrum.

Nadia Scapoli, som spelade med i Svarta Blommor 1984-90, är bokens redaktör och idégivare. Författarna, mötena, fotograferna och bildkonstnärerna i boken är många. Tillsammans tecknar de en uppfordrande, ärlig och stark bild av konst som äventyr och liv.

Rikt illustrerad.

Häftad 560 s.
Utgivningsår 2021
ISBN 978-91-7844-442-7