En bok från Gidlunds förlag

Peter Cornell:  Paradisets vägar. Noter till ett förlorat manuskript.  2:a tryckningen. Ursprungligen utgiven 1987..

"En bok av fotnoter där romanens text uppfinns av läsaren själv varvid endast kommentarerna till texten står till förfogande." (Milorad Pavic, Die Zeit)

"Paradisets vägar är ett konstverk, ett mål i sig… en rik och gåtfull bok." (Kristoffer Leandoer, AB)

"Ämnen vävs samman på ett lika intelligent som fantasieggande sätt. Cornells bok är ett bevis på författarens lärdom som mognat till visdom. Cornells labyrint lever och kommer att leva så länge det finns läsare." (Crispin Ahström, GP)

"Vällustiga texter, och detta är en sådan, kan man inte tala om utifrån, menar Barthes, bara 'besinningslöst plagiera' och 'hysteriskt betona vällustens outsäglighet'. En stimulerade och mycket elegant antiessä." (Jan Söderqvist, SvD)

"Med 'Paradisets vägar' har den svenska litteraturen tillförts något så sällsynt som essäer i den fragmentariska, antihistoriska tradition som var Walter Benjamins. (Mikael Löfgren, Expressen)

"Detta är en författare som omedelbart intagit en ledande plats bland dem som arbetat med den ickelinjära skriften som redan har auktoriteter som Cortazar, Stanislaw Lem och Borges." (Ivan Gorev, Literaturnaja gazeta)

Häftad 110 s.
Utgivningsår 2021
ISBN 978-91-7844-455-7